Project omschrijving

MASSAGES

Massage is een methode om spieren los te maken, de bloedcirculatie te stimuleren en om te ontspannen.
Energiestromen worden gestimuleerd en zo komen spanningen los.
Tijdens een massage wordt de doorbloeding verhoogd waardoor afvalstoffen sneller uit het spierweefsel worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden opgenomen.

Maar tijd voor jezelf en je lichaam, jezelf laten ontspannen en verwennen kan ook al een reden zijn om je te laten masseren.
Er worden geen erotische massages gegeven!
Ik masseer vooral op intuïtie.
Hierbij let ik op de lichaamstaal, mimiek en de blokkades in het lichaam.
Daardoor kan eenzelfde massage toch steeds anders zijn.

massage
massage

Onze leefwijze, voedingsgewoonten … beïnvloeden de energiedoorstroming. Maar ook emoties hebben hier invloed op. Het lichaam is veelal een opslagplaats waar ervaringen en onverwerkte dingen zijn opgeborgen. Door emoties niet te uiten blokkeert de energie. Meestal in onze gewrichten, dan ontstaat er spanning in de spieren in de nek, schouders en de rug. Deze massage heeft de intentie de ander helpen te ontspannen en wordt als prettig en rustgevend ervaren.

De voetmassage gebeurt volgens de massagetechnieken van voetreflexologie.  Het is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexpunten op de voeten om zodoende in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Het is een weerspiegeling van het lichaam op de voet. De gedachte van voetreflexmassage is dat levensergergie in bepaalde banen door het lichaam stroomt. Via deze energieverbindingen worden bepaalde lichaamsdelen en organen beïnvloed. Het kan een algemene ontspanning en welbevinden creeëren en het stimuleert de bloedcirculatie.

Er kunnen ook prikkels, pijn, jeuk, transpiratie ontstaan als in bepaalde gebieden het evenwicht verstoord is. De druk zal aangepast worden aan de situatie op dat moment. De voeten zijn vaak de plekken waar bezinksel van kristallen zich ophoopt. Deze kunnen in de loop der tijd blokkades veroorzaken en de doorstroming van vocht in het lichaam beletten. Door voetmassages worden die kristallen weer in het bloed opgenomen waar ze uiteindelijk in de blaas terechtkomen en zo het lichaam verlaten. Om deze kristallen in beweging te krijgen is stevige druk nodig. Daarom kan een voetmassage pijn veroorzaken.

Na afloop is het aangeraden om veel water te drinken, zodat het vocht blijft stromen en de kristallen afgevoerd kunnen worden. Je kan ook kiezen voor een gewone ontspannende voetmassage. Ik werk hier vanuit hetzelfde principe maar niet zozeer op bepaalde reflexpunten. Wel op de gehele voet met als doel ontspanning.

De stenen worden in water opgewarmd tot ongeveer 45°. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) is deze massage meer effectief dan de gewone massage.

Voor deze massage worden basaltstenen gebruikt die gevormd worden door vulkanische activiteit. Wanneer de rotsen van de aardkorst en de bovenste mantel smelten, vormen zijn lava, en dit wordt door uitbarsting uitgestoten. De stenen worden werkelijk uit moeder aarde gegooid tijdens de uitbarsting. De enorme kracht zorgt voor het uitspugen van de materie die op den duur de steen wordt die in deze massage wordt gebruikt.

Basalt is de meest voorkomende van de vulkanische gesteenten. De enorme rotsblokken zijn vervolgens langs de rivierbodem of de oever van de zee gespoeld totdat zij op den duur eindigen als massagestenen.

De dode zee stempelmassage, zelf gemaakte, warme builtjes gevuld met massagezout, olie en mineraal water uit de Dode Zee. Stimuleert de bloedcirculatie, ontspant de spieren en de gewrichten, voedt de huid. De mineralen dringen door tot de onderste huidlaag en herstellen de vochtigheidsgraad van de huid waardoor deze zachter wordt.

Deze massage kan ter ontspanning maar is ook uitstekend tegen hoofdpijn. Een gelaatsmassage verbetert de bloedsomloop naar het gezicht toe en het gezicht krijgt een gezonde kleur. Draagt u contactlenzen dan moeten deze uitgedaan worden zodat ik vrij over en rond uw ogen kan masseren. Bij deze massage kan u een verzorging nemen. Zo combineert u twee voordelen, nl., uw huid krijgt wat ze nodig heeft en u kan heerlijk relaxen.

Uw lichaam wordt beneveld met etherische olie.
U gaat een 20 tal minuten onder de stoomcabine liggen (uw hoofd ligt hier niet bij onder). De poriën gaan nu goed open en de etherische oliën worden door het lichaam opgenomen. Dit heeft een positief effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.

Na de stoomcabine wordt u lichtjes afgespoeld en volgt een massage met etherische olie gecombineerd met een basisolie.  Dit stimuleert de doorbloeding.

Deze behandeling ontgift het lichaam. Na een massage dient u plat water op kamertemperatuur te drinken om de afvalstoffen te verwijderen. Thuis kan dit ondersteund worden met een detoxkuur.

  • Het lichaam wordt op droge huid geborsteld.
  • Er wordt een serum aangebracht die de lymfestroom bevordert en de kwaliteit van de huid verbetert.
  • Douchefunctie met de “Bain Regulatrice”, die werkt op bloed, lymfe en water.

Aangepaste bodygel. Deze massage is ideaal bij bloedcirculatiestoornissen, zware benen, bij het vermageren en is een extra hulp bij de afvoer van afvalstoffen.

Hoe werkt deze borstel? 

Positieve ionen om ons heen belemmeren de energietoevoer naar het lichaam. Wanneer negatieve ionen worden toegevoegd, ontstaat een balans in de energie. De Body Ionic Brush is een ongecompliceerde manier om deze negatieve ionen te creëren: de bronzen draadjes (een legering van koper en tin) wekken tijdens het borstelen van je lichaam deze negatieve ionen op. De negatieve ionen worden direct door je lichaam opgenomen.

  • verhelpt cellulite
  • bevordert bloedstroom (aders & bloedvaten)
  • stimuleert het lymfestelsel (lymfedrainage & circulatie)
  • verwijdert dode huidcellen
  • heeft een ontgiftende werking

Samen relaxen?  Boek dan een duomassage bij ons!
Herbron samen van een deugddoende massage.
Een duomassage staat voor ontspanning, ontstressen, spieren losmaken, etherische oliën.
Wij, Ann en Ilse zijn professionele massagetherapeuten.

BEHANDELINGEN